Tekst

Werken bij de Kringloop Leerdam

Team Kringloop Leerdam

De Kringloop Leerdam zet zich niet alleen in voor een beter milieu in Leerdam. Wij zijn er van overtuigd dat om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij ieder mens de kans moet krijgen op ontplooiing en ontwikkeling. De grote meerwaarde van werken bij de Kringloop Leerdam is dat nieuwe vrijwilligers snel worden opgenomen in het team en ruimte krijgen zich te ontwikkelen.

Alle werkzaamheden in de winkel, transport of magazijn worden uitgevoerd door een groep van ca. 50 enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, stagiaires en mensen die bij ons werken in het kader van een participatie of re-integratietraject.

De dagelijkse leiding is in handen van de bedrijfsleider Cees van Epenhuijsen. Verantwoordelijk voor de winkel is Rob Toma als unithoofd winkel. Voor logistiek is Peter Derksen als unithoofd logistiek verantwoordelijk.

Werken als vrijwilliger

Een nieuwe vrijwilliger wordt na een intakegesprek aangenomen voor een proefperiode van 2 maanden. In de proefperiode maakt de vrijwilliger kennis met het reilen en zeilen binnen een Kringlooporganisatie. De mogelijkheid is aanwezig om gedurende de proefperiode binnen alle functies werkzaamheden te verrichten om te ervaren welke werkzaamheden goed passen bij de nieuwe vrijwilliger. Na de proefperiode wordt een vrijwilligersovereenkomst en een huishoudelijk reglement ondertekend.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij de Kringloop Leerdam neem dan contact met ons op. 

Een vrijwilliger aan het woord:
Voor mij is werken hier elke dag heerlijk. Ik werk bij de afdeling Logistiek en voel mij nog hartstikke nuttig. Bij de afdeling Logistiek komen inwoners van Leerdam hun nog bruikbare spullen brengen. De spullen sorteer ik en zet ik klaar voor de medewerkers van de winkel. Ik ga met veel collega’s om en spreek veel klanten. Dus ik ga met plezier naar mijn werk als vrijwilliger!”

"Dolblij ben ik nadat ik werkloos ben geworden en via het vrijwilligerswerk bij de Kringloop Leerdam weer een betaalde baan heb gevonden. Ik heb jarenlang binnen de transportwereld gewerkt met veel plezier. Ik maakte mij grote zorgen of dat ik gezien mijn leeftijd weer werk zou vinden. Het is gelukt, de collega's bij de Kringloop Leerdam hebben mij goed opgevangen waardoor ik weer energie kreeg om te proberen een betaalde baan te vinden. Kringloop Leerdam heeft mij prima geholpen met het zoeken naar een betaalde baan, hulde!"

Kringloop Leerdam zoekt vrijwilligers

Ben jij de vrijwilliger met hart voor de zaak die wij zoeken

De Kringloop Leerdam is op zoek naar mensen die nuttig bezig willen zijn en zich willen ontwikkelen. Wij werken in productgroepen waar sprake is van samenwerken, zelfstandig en oplossingsgericht werken.

Ben je geïnteresseerd in techniek, elektra, transport, woonaccessoires, kleding, boeken, meubelen of huishoudelijke dienst meld je dan aan als vrijwilliger. Jij doet er toe bij de Kringloop Leerdam omdat we mens én milieu belangrijk vinden. Als je je steentje daaraan bijdraagt geeft dat een goed gevoel!

Naast nuttig bezig zijn en jezelf ontwikkelen door middel van cursussen biedt de Kringloop Leerdam een omgeving waar je nieuwe contacten kunt opdoen en leerzame en gezellige bijeenkomsten zoals een BBQ en Kerstdiner kunt bijwonen.

De Kringloop Leerdam komt graag in contact met mensen die als vrijwilliger bij ons aan de slag willen en die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken.

Participatie re-integratietrajecten

De Kringloop Leerdam is een prettige  werkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door nuttig bezig te zijn, zich te ontwikken en samen te werken hebben al veel deelnemers een vervolgtraject en of werk gevonden.

De Kringloop Leerdam begeleid deelnemers volgens het “buddy” concept persoonlijk en resultaatgericht op de werkvloer in concrete functies in de winkel, logistiek, transport en facilitair. Voor iedere deelnemer wordt een individueel trajectplan opgesteld, afgestemd op de persoonlijke omstandigheden en behoeften van de deelnemer.

Samen met de deelnemer en opdrachtgever wordt invulling gegeven aan het trajectplan wat gericht is op maatschappelijke participatie, sociale zelfredzaamheid, zorg en betaald werk.

De begeleider van de Kringloop Leerdam begeleidt de deelnemer dusdanig dat voldoende vaardigheden worden aangeleerd om werk binnen en buiten de Kringloop Leerdam uit te kunnen voeren. Daarnaast is de begeleider van de Kringloop Leerdam tevens aanspreekpunt voor de deelnemer en opdrachtgever.

 

Kringloop Leerdam logo
Kringloop Leerdam

Copyright © - 2017 Kringloop Leerdam | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl